Hold varmen med den rigtige pumpe

Kan du holde varmen? Når nu det er på vej til at blive vinter, så kan det blive rigtig koldt inden døre. Så kan det være, du skal overveje en varmepumpe til dit hjem. Der findes flere slags, men i bund og grund vil en varmepumpe pumpe varme udefra og ind i dit hjem. Du har nok allerede tusind spørgsmål, men læs videre og bliv meget klogere på, hvad en varmepumpe kan gøre for dig. 

Sommeren er forbi, efteråret er på vej, dagene bliver mørkere og koldere, og vi skal til at tænde for varmen inden for. Hvad tænder du op med derhjemme? Det er ikke alle, der er så heldige at have fjernvarme tilknyttet deres hjem. Alligevel kan det være en god idé at overveje en varmepumpe, der kan slås til, når værelserne er kolde her til vinter.  

Hvad er en varmepumpe? 

Der findes flere slags varmepumper på markedet. Luft til luft varmepumpe er en anordning, der tager og suger energien ud af luften udefra og koncentrere den til varmeenergi indenfor. Det kan betragtes lidt som et omvendt køleskab. Hvis du mærker omme bagpå et køleskab, så er der masser af varme, fordi køleskabet suger al energien ud af luften i det lukkede rum og leder varmen om bagved. Det er samme teknologi bare med omvendt fortegn.  

Der findes også varmepumper, der tager energi fra både luften og jorden og leder det over i vandrør, der fordeles rundt i hele huset. Vand er en fremragende varmeleder, og luft-til-vand og jord-til-vand varmepumper er derfor også vældigt populære. Du kan læse meget mere om varmepumper på https://a-varmepumper.dk/ og lære meget mere om, hvad en varmepumpe kan gøre for dig. 

Spar penge og energi på en varmepumpe 

En luft-til-luft varmepumpe er smart i den forstand, at du først og fremmest sparer på energien. Hvis du er vant til at fyre med oliefyr derhjemme, så er en varmepumpe den rigtige løsning, både når det kommer til din pengepung, men sandelig også når det kommer til miljøet. For dig der ikke er tilknyttet et fjernvarmeanlæg, er varmepumpen et rigtig godt alternativ. Det er anslået, at du kan spare op til 50% på din varmeregning med en luft-til-luft varmepumpe i forhold til et oliefyr.  

Derudover er en luft-til-luft varmepumpe også smart, fordi du kan koble den til din telefon og slå den til via fjernstyring. Hvis du er sommerhusejer, så er denne løsning rigtig smart, da du kan sætte varmen til, inden du tager hjemmefra. På den måde kan du sikre dig, at huset ikke tager en evighed at varme op særligt i vinterperioderne, hvor kulden virkelig påvirker indendørstemperaturen i et sommerhus.  

En luft-til-luft varmepumpe har også reddet mange sommerhusejere hen over den varme sommer. Det er nemlig sådan, at varmeudledningen kan vendes rundt, så varmen kan suges ud inde fra huset og uden for. Det betyder at kold luft trænger ind, og huset bliver langsomt nedkølet. Det kan være en rigtig stor fordel, når solen banker fra oven, og det er ulidelig varmt både indenfor og udenfor.