Hold styr på vægten med din bil

Når du køber en ny bil, så skal du huske at holde øje med vægten. Ikke din egen selvfølgelig, men din bils. Den kan veje både meget og lidt, men uanset hvad skal du huske at betale din vægtafgift til tiden, ellers kan du risikere at få dine nummerplader klippet. Her kan du læse meget mere om, hvorfor du skal være opmærksom på vægtafgiften, når du køber bil.   

Vi kender måske alle sammen til at veje lidt for meget. Det slider lidt ekstra på tøj og sko, og det kan være svært at finde en størrelse, der passer. Det samme gælder faktisk for din bil. Vidste du, at du skal betale for den belastning, som din bil har på vejene. En vægtafgift gælder sådan, at jo mere din bil vejer, jo mere skal du faktisk betale. Når du skal have en ny bil, er det derfor en god idé at være opmærksom på vægten. 

Der findes mange afgifter på køretøjer i Danmark. Udover registreringsafgiften som plejer at være rigtig dyr, så er der også noget, der hedder grøn ejerafgift. Denne afgift kom til, fordi man fra regeringens side ønskede at flytte fokus fra vægt til brændstofforbrug. Det betyder, at jo længere din bil kører på literen, jo billigere er den i grøn ejerafgift. I linket ovenover kan du læse meget mere om grøn ejerafgift og vægtafgift, og hvilken du skal betale på din bil.  

Tag familien med på tur gennem Europa 

Når alle afgifter er betalt, så kan du med god samvittighed overveje, hvor turen nu skal gå hen. Du behøver heldigvis hverken af betale vægtafgift for din partner eller dine børn, og der findes heldigvis masser af veje i Europa, du ikke behøver at betale for.  

Valutaomregneren er din ven på vej ned gennem Europa. Det er ikke alle lande, der bruger euroen som møntfod, og særligt hvis du tager turen nordpå op igennem Sverige, er det meget rart at have en omregner lige ved hånden. 

Hold jer til de gratis veje 

Når I kører på vejene i Europa, særlig i Frankrig og Spanien, så skal I være opmærksom på de vejanlæg, som man skal betale for at køre på. Ofte er motorveje lidt kedelige at køre på, så medmindre I har travlt med at nå fra et sted til et andet, så planlæg en alternativ rute, der fører jeg igennem landskab og byer, som I ellers aldrig ville have set.  

Betalingsveje i Europa er en slags øjeblikkelig vægtafgift. Man betaler for den slitage, man påfører vejen, når man kører på den. Problemet er ikke så meget de små engangsbeløb, men hvis I kører rigtig langt, kan beløbet for at kører på vejene pludselig blive meget højt. 

Planlæg derfor i god tid, hvor I gerne vil hen. Der er masser at opdage på de europæiske landeveje, masser af små, skønne byer, som I aldrig vil vide eksisterer, hvis ikke I tager en alternativ rute. Så er der også noget for børnene at holde øje med imens.