Find tid til dine egne behov – selv på en travl hverdag

Det kan godt være svært at finde tid til sig selv, når man har mange ting, der skal nås i løbet af hverdagen. Børnene skal op og have morgenmad og videre i skole, og på samme tid skal man selv blive klar til arbejde. Når man endelig kommer hjem og har lavet aftensmad og lagt børnene i seng, kan man nemt føle sig så træt, at man mest bare har lyst til selv at gå i seng med det samme. Og det betyder, at man let kommer til at føle, at man ikke har noget tid bare til sig selv. Men det er vigtigt at lægge vægt på sine egne behov indimellem.

Selvforkælelse skal ikke give dårlig samvittighed

Når man har mange pligter, kan det nemt komme til at føles forkert at tage en pause. Men sådan bør det ikke være. Selvforkælelse skal ikke give dig dårlig samvittighed, men skal i stedet være noget, du ser som en vigtig og nødvendig del af dit liv. Det kan blot være, at du finder tiden til at gå en rolig tur alene, eller måske at sætte dig ned med en god bog, du længe gerne har ville læse.

Det er vigtigt, at du øver dig i at lægge gøremålene fra dig for en stund. Det er nemlig svært at slappe af, når baghovedet summer med vasketøj, rengøring, indkøb og arbejdsopgaver. Nogle gange, kan det hjælpe at skrive dine opgaver ned på en to-do liste. Så kan du få et overblik og give dit hoved ro, da din underbevidsthed ikke længere behøver at minde dig om alle de ting, der skal nås. Læg listen fra dig, når du skal slappe af og find den først frem igen, når du føler dig mentalt udhvilet igen.

Find tid til sociallivet

Mange oplever, at sociallivet bliver skubbet lidt i baggrunden, når de får børn, og det er egentlig forståeligt nok. Familien bliver den naturlige førsteprioritet, og det er vigtigt, at man sørger for at tilbringe nok kvalitetstid sammen. Men det behøver dog ikke at betyde, at vennerne skal skubbes helt ud af livet.

Med god planlægning og koordinering kan det sagtens lade sig gøre at lægge nogle hyggelige planer med vennerne regelmæssigt. Når I er tidligt nok ude med jeres planlægning, har du bedre muligheder for at finde en løsning med børnene, hvis ikke de er gamle nok til at være alene hjemme. Børn kan nemt fylde meget, men er sundt for dig at tilbringe tid med vennerne, og her er det desuden vigtigt at have overskuddet til at spørge ind til deres liv, også selvom de måske ikke har børn. Er du en single forælder, er der heller ingen, der siger, du ikke har tid til at date. Her kan du bruge dating sider til at gøre det nemmere at undgå alle de dårlige dates.