CO2 reducer din bolig

Bæredygtighed og klimaansvar handler om at give jorden videre til de næste generationer i lige så god stand, som den var, da vi overtog. Det lyder måske meget forsimplet, men i sidste ende handler det om give de næste generationer de samme muligheder, som vi har haft. Det er ikke for sent at gøre noget ved planetens tilstand, vi kan stadigvæk nå at gøre en forskel for planteten og for de generationer, der kommer efter os.

Klimakampen

Det kan være svært at overskue, hvilken forskel man som enkeltperson kan gøre, men vi kan faktisk gøre mere, end man skulle tro. At kæmpe en klimakamp handler nemlig om at stå sammen i fællesskab, og hvis alle gør sit for at passe bedre på vores planet, så vil selv et lille land som vores kunne gøre en stor forskel.

De fleste tror, det er ikke nytter noget at kæmpe en klimakamp, hvis naboerne til højre og venstre bare forsætter, som de altid har gjort, men det gør det. Det hjælper, hvis vi hver især tager ansvar, og hvis vi ikke lader os påvirke af, at andre måske ikke gør noget.

Desuden er klimakampen svær at undslippe, fordi den foregår overalt i samfundet. Virksomheder, institutioner og organisationer gør hver især hvad de kan for reducere CO2. Du kan også være med, og faktisk er de fleste miljøvenlige løsninger også til gavn for dig og din familie.

Det starter i hjemmet

Hvor skal man starte? Klimakampen starter i de danske hjem. Vi kan starte med at reducere vores egen CO2 udledning ved eksempelvis at implementere miljøvenlige løsninger i hjemmet. Det kunne f.eks. være en varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe, spørger du? Det er en varmekilde, som benytter allerede eksisterende energi fra naturen til at skabe varme eller varmt vand i dit hjem. Varmepumpen omdanner varmen fra jorden eller luft til at skabe varme i dit hjem.

En varmepumpe er en miljøvenlig løsning, fordi den producerer 3-4 gange så meget energi, som den benytter. Dermed ikke sagt at løsningen er helt CO2 neutral, men det er et miljøvenligt samt økonomisk alternativ til mere forurenende varmekilder såsom oliefyr eller brændeovne.

Udover at være CO2-besparende, så sparer du også penge på dit årlige varmeforbrug med en varmepumpe. I og med at varmepumpen producerer op til fire gange så meget energi, som den benytter, kan du altså nyde godt af den samme varme tilstrømning, som du er vant til for en fjerdedel af det energiforbrug, du er vant til. Læs mere om varmepumpen, hvis du vil reducere dit CO2 udslip.

Få hjælp til at montere din nye varmepumpe

Når du har besluttet dig for en varmepumpe, så mangler du kun at få monteret varmepumpen, og så er du fri for at bekymre dig om dit varmeforbrug de næste mange, mange år.

Med professionel hjælp kan du vide dig sikker på at varmepumpen bliver monteret korrekt, så du får det optimale ud af din nye energikilde. Hvis du er på udkig efter en VVS til at installere din nye varmepumpe, så er FindEnVVS det rette sted for dig. Læs her hvordan du finder en VVS.