3 gode tips til dig, der er singlemor

Hvis du er single og samtidig mor, så kan det være svært at finde tid til sig selv. Læs med her og få et par tips til, hvad du kan gøre for at finde tid til dig selv, som singlemor med en travl hverdag.

Når man er singlemor, så kan det være rigtig svært at finde tid til at pleje sig selv. Bare det at holde sig opdateret på de seneste nyheder kan være uoverskueligt, for når ungerne endelig sover, så flyder køkkenet stadig med rester fra aftensmaden, vasketøjet hober sig op i vasketøjskurven og to dages skrald står stadig i poserne ved døren og skriger; så bær mig dog ud!

Vi taler rigtig meget om farkroppen og forbinder den med noget rart og kærligt. Men hvad med morkroppen? Kroppen ændrer nemlig karakter efter en eller flere fødsler og der er måske også kommet lidt ekstra kilo på sidebenene, som kan være svære at komme af med igen. Måske behøver du ikke kigge efter slankemad for vægttab, men bare acceptere, at det er sådan, at din krop ser ud nu – og at den egentlig er dejlig, som den er. Man behøver jo ikke altid gennemgå den store forvandling bare fordi man begynder på dating igen. Lad os se lidt nærmere på, hvad du kan gøre for at gøre tilværelsen som singlemor lettere.

  • Nogle gange er det virkelig okay at springe over, hvor gærdet er lavest. Der behøver ikke være perfekt rengjort bare fordi du får veninderne på besøg. De ved at du har travlt og er alene.
  • Ungerne behøver ikke at få hjemmelavet salat med eksotiske frugter og hjemmebagt speltbrød hver dag. Det er også fint med en omgang købepizza.
  • Det er helt ok, at du ikke får trænet hver dag. Erkend at det ikke er en mulighed lige nu og så prioriter at gå en tur i stedet sammen med ungerne.

Livet som singlemor kan være enormt krævende. Det ved du, hvis du selv er singlemor. Det kræver en virkelig god koordinationsevne at få hverdagen til at gå op med job, institution, skole, venner, familie og hverdagens mange gøremål. Sørg eventuelt for at nedtone dine forventninger. Det er helt okay, at du ikke kan klare det hele selv. Bed om hjælp, når du har brug for det. Din familie og dine venner vil helt sikkert gerne træde til og hjælpe dig.

Brug eventuelt en halv aften hver uge på at planlægge en uge eller to frem. Spring igen over, hvor gærdet er lavest. Brug en app, som planlægger aftensmaden for dig eller køb en måltidskasse, som er nem at håndtere. Inddrag børnene i madlavningen, så du ikke står alene med det. Det er både god læring for dine børn og hyggeligt, fordi I får noget tid sammen. Husk at når børnene først er blevet teenagere, så gider de ikke være sammen med dig mere end højest nødvendigt. Så nyd det, mens de er små.